“Samen voor een sterke acute zorgketen!”

A3VM

Voor wie

Doelgroep voor deze cursus is de ambulanceverpleegkundige.

Leerdoelen
Inhoud

Het vrijhouden van de luchtweg is een levensreddende handeling in situaties waarin de ademhaling bedreigd is. Deze handeling vergt inzicht in de laatste ontwikkelingen en vaardigheden om de juiste luchtwegmaterialen toe te passen.

Naast de klassieke maskerventilatie en endotracheale intubatie, komen in deze cursus de laatste inzichten, technieken en hulpmiddelen op het gebied van luchtwegmanagement (onder andere de supraglottische instrumenten, SGI) aan bod.

Cursusdocenten zijn ervaren ambulance opleiders en anesthesiologen/MMT-artsen met ruime ervaring in pré-hospitaal luchtwegmanagement. Zij besteden veel aandacht aan het oefenen van vaardigheden en presenteren casuïstiek uit de praktijk op interactieve wijze.

De cursus brengt niet alleen kennis en vaardigheden op peil, maar leert ook uiteenlopende technieken en hulpmiddelen te gebruiken. Deze vergroten de kans op een succesvolle interventie om de luchtweg vrij te houden.

Het AZNN organiseert de cursus 6 keer per jaar in samenwerking met de ambulanceregio’s Drenthe, Friesland en Groningen. Het maximum aantal deelnemers is vijftien (12 uit eigen regio; 3 plekken zijn gereserveerd voor deelnemers buiten onze regio). De cursus wordt met 8 uur geaccrediteerd door V&VN.

Werkvorm
Toetsing
Organisatie
Duur
LocatieSkillscenter van het UMCG
Aantal deelnemersMaximaal 15
Kosten

De kosten voor deelnemers buiten onze regio zijn € 375,- per persoon (Syllabus en lunch zijn bij de kosten inbegrepen).

Accreditatie
Informatie

Bekijk brochure
En de film A3VM

Data

Neem voor cursusdata en nadere informatie contact op met m.van.gent@umcg.nl, telefoon 050-3611552.

Inschrijven
© 2017 Acute Zorgnetwerk Noord Nederland
Ontwerp: Webton.nl