ETS simulatie voor geneeskunde studenten

02 juni 2017

“Niet verwacht dat er zoveel bij komt kijken”
“Wat realistisch voelt dit “
“Ik heb een andere kijk gekregen op de organisatie van een groot incident”

Zomaar een kleine greep uit de reacties van de 120 deelnemers die eind mei mee hebben gedaan aan de ETS simulatie. Studenten van de learning community intramurale zorg hebben hun bachelor fase afgesloten door te reflecteren op hun eigen handelen en dat van medestudenten door middel van een ETS simulatie van een groot incident.

Geheel onbevangen stapten zij in de wereld van de medische coördinatie van een rampsituatie. Zij kregen te maken met dillema’s, knelpunten en vooral met veel slachtoffers die zij binnen no-time moesten triëren en op de juiste plek moesten krijgen.

Even waren zij geen studenten die in een simulatie zaten, maar professionals verantwoordelijk voor het leveren van de juiste zorg op het juiste moment voor tientallen patiënten. De feedback die zij elkaar naderhand gaven was dan ook lovend. Drie jaar van voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Deze studenten zijn klaar voor het ‘echte’ werk. Het was de instructeurs en de organisatie een genoegen om deze enthousiaste, jonge professionals te mogen begeleiden. We hopen dat ze nog veel profijt gaan hebben van deze simulatie.

 Docenten en instructeurs van de ETS faculteit.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht