Nationale Traumadag

06 september 2018

Op zaterdag 15 september wordt er opnieuw een landelijke traumadag georganiseerd. Na succesvolle edities in voorgaande jaren wordt de Nationale Traumadag dit jaar georganiseerd door de afdeling Traumachirurgie van het Erasmus MC en het Traumacentrum Zuidwest Nederland onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie en de Ongevalstichting.

De Nationale Traumadag geeft een uniek kijkje achter de schermen van de zorg voor ongevalsslachtoffers in de regio Zuidwest Nederland. Het werk op straat door de ambulancediensten en het Mobiel Medisch Team wordt gedemonstreerd in het Museumpark, terwijl in het nieuwe Erasmus MC en Onderwijscentrum alle betrokken specialismen hun werkzaamheden tonen aan het publiek. Zorgverleners zullen uitleg geven over de traumazorg en bezoekers krijgen de kans om zelf vragen te stellen of het werken in een traumacentrum mee te beleven! Verder is er ook aandacht voor preventie van ongelukken of oplopen van letsel. Op welke manier wordt het verkeer veiliger en worden ongelukken voorkomen in huis? Klik hier voor meer informatie.

U bent van harte uit om op deze dag een kijkje te komen nemen om te zien wat de regio Zuidwest Nederland zoal aan traumazorg te bieden heeft.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht