Training verdieping omgevingsanalyse

07 september 2018

Afgelopen week werd in opdracht van het AZNN, in samenwerking met Parcival, een training omgevingsanalyse gegeven aan communicatieprofessionals van diverse ziekenhuizen. Mooi om te zien hoe werd ervaren dat je met een goede analyse van alle online en offline berichtgeving in een crisis, veel gemakkelijker een stevig en gefundeerd communicatieadvies kunt neerleggen.

Crisiscommunicatie is onlosmakelijk verbonden aan crisismanagement. Hoe er in een organisatie tijdens en na een crisis gecommuniceerd wordt, bepaalt mede de impact op het imago en heeft effect op het vertrouwen van patiënten, cliënten, medewerkers en andere stakeholders. Training en oefening op dit gebied zorgen voor een betere voorbereiding en daarmee een minder kwetsbare organisatie. Tijdens de training leerden de cursisten de buitenwereld bij een crisis naar binnen te halen. Tevens ontvingen zij handvatten om de omgeving via media en social media te monitoren en te analyseren en een basisadvies op te opstellen.

“Door het volgen van de training ben ik anders gaan kijken naar het verkrijgen van informatie en begrijp ik het belang van een goede omgevingsanalyse. Het was erg interessant en leerzaam”, zegt een van de cursisten na afloop.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht